dobranajesien

dobranajesien

Kuchcik
[Przepisów: 2]

surówka dyniowo-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo smaczna surówka o dość specyficznym, lekko gorzkawym smaku, polecam np do smażonych filetów rybnych

surówka dyniowo-pomidorowa

Składniki:

surówka dyniowo-pomidorowa

 

 

Sposób przygotowania:

surówka dyniowo-pomidorowa
Obraną dynię zetrzyj na średniej tarce, na tarce jarzynowej (grubszej) zetrzyj cebulę. Pomidory obierz po sparzeniu ze skóry, przekrój, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w drobną (1cm) kostkę.
Skrop sokiem z cytryny, posłodź cukrem lub miodem do smaku, posól, wymieszaj z oliwą .
Posyp drobniutko posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

dynia pomidory