ellanar

ellanar

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Surówka z kapusty pekińskien- chińskie smaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka przygotowana na chińską nutę smakową

Surówka z kapusty pekińskien- chińskie smaki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskien- chińskie smaki

 

  • Ćwiartka kapusty pekińskiej
  • Ćwiartka papryki
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • Łyżka sezamu
  • Łyżka sosu słodko-pikantnego chili

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskien- chińskie smaki
Kapustę pekińską myjemy i kroimy na cieńkie paseczki. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy na małą kosteczkę- ja użyłam czerwonej, ale można pomieszać zieloną i czerwoną będzie bardziej kolorowo. Wrzucić do miseczki, dodać kukurydzę z puszki. Dodać sos słodko-pikantny chilii, wymieszać. Sezam uprażyć na złoto na suchej patelni i posypać surówkę. Surówka robi się od sezamu taka tłustawa. Idealna propozycja do dań przygotowanych na chiński sposób ale nie tylko.
Surówka z kapusty pekińskien- chińskie smaki
Kapustę kroimy, paprykę też, dodajemy kukurydzę
Surówka z kapusty pekińskien- chińskie smaki
dodajemy sos słodko-pikantny chilii i mieszamy
Surówka z kapusty pekińskien- chińskie smaki
sezam prażymy na suchej patelni na złoto
Surówka z kapusty pekińskien- chińskie smaki
surówkę posypujemy uprażonym sezamem. Jest pyszna