milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smakuje wyśmienicie na zimno jak i na gorąco

Szarlotka

Składniki:

Szarlotka

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka
Ucieramy 1 masło, szklanka cukru, cukier waniliowy na puszystą masę. Dodajemy kolejno 4 całe jajka. następnie dodajemy 2 szklanki maki tortowej, 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Dokładnie mieszamy. połowę ciasta wykładamy na blachę, nakłuwamy widelcem i lekko podpiekamy. Wykładamy muz jabłkowy, posypujemy cynamonem, wykładamy resztę ciasta. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy grubym cukrem. pieczemy 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.