SUPERPRZEPIS

Szaszłyki warzywne Eli

  • 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13
Szaszłyki warzywne Eli Więcej zdjęć (4)

Pyszne warzywne szaszłyki,znakomity dodatek do mięs z grilla.

Składniki:

Szaszłyki warzywne Eli

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki warzywne Eli
Patyki do szaszłyków moczyć w wodzie przez pół godziny.Papryki,cukinie i pomidorki umyć i osuszyć.Z papryki usunąć szypółki i nasiona,z cukini odciąć końcówki.Paprykę pokroić w dość duże kwadraty,cukinię w plastry o grubości 1 cm.Pieczarki oczyścić.Do każdego szaszłyka wziąść dwa patyczki i nabijać pieczarkę,czerwoną paprykę,cukinię,żółtą paprykę,pomidorek i dalej w tej samej kolejności.Wymieszać olej z ziołami,solą i pieprzem.Powstałą miksturą posmarować szaszłyki i ułożyć na tackach do grillowania.Tacki ułożyć na grillu i grillować około 15-20 minut.Co jakiś czas smarować szaszłyki olejem z ziołami.W połowie grillowania szaszłyki odwrócić na drugą stronę.Smacznego!
Szaszłyki warzywne Eli
Przygotować pieczarki,pomidorki,cukinię i papryki.
Szaszłyki warzywne Eli
Na namoczone patyczki nabijać przygotowane składniki.
Szaszłyki warzywne Eli
Naczynia użyte do przyrządzenia szaszłykó,umyte w płynie Fairy.