lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Sznycelki z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne sznycle wieprzowo- wołowe z kapustą pekińską.

Sznycelki z kapustą pekińską

Składniki:

Sznycelki z kapustą pekińską

 

  • 50 dag mięsa wieprzowo - wołowego
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

Sznycelki z kapustą pekińską
Kapustę dobrze oczyścić umyć, a następnie poszatkować. Mięso wołowe i wieprzowe dokładnie oczyścić, umyć i bardzo dobrze zmielić maszynką. Do mięsa mielonego wbić jedno jajko i dobrze wymieszać. W następnej kolejności do mięsa z jajkiem dodać poszatkowaną kapustę pekińską i również dobrze wymieszać. Masę z mięsa wieprzowo - wołowego doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, maga oraz vegetą i całość dobrze wymieszać. Natkę pietruszki umyć, drobno posiekać i również dodać do masy mięsnej i wymieszać. Z mięsa formować okrągłe kuleczki, a następnie obtoczyć je w bułce tartej z każdej strony. Obtoczone w bułce tartej mielone smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony. Na koniec podczas podsmażania dodać do nich przecier pomidorowy.