Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sznycle cielęce z chrzanem

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kotlety delikatnie rozbić, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące, jajku oraz tartej

Sznycle cielęce z chrzanem

Składniki:

Sznycle cielęce z chrzanem

 

Sposób przygotowania:

Sznycle cielęce z chrzanem
Kotlety delikatnie rozbić, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące, jajku oraz tartej bułce. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć kotlety i smażyć po 4-5 min z każdej strony na średnim ogniu, później do-smażyć na małym. Na ogrzanym półmisku ułożyć kotlety, każdy udekorować pośrodku wiórkami chrzanu. Obłożyć sznycie plastrami cytryny. Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą.

Tagi:

tarta