WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 519]

Szybkie paszteciki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybkie w przygotowaniu paszteciki z ciasta francuskiego, z nadzieniem pieczarkowym. Idealne do barszczu i na szybką przekąskę.

Szybkie paszteciki z pieczarkami

Składniki:

Szybkie paszteciki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Szybkie paszteciki z pieczarkami
Pieczarki czyścimy i kroimy w kostkę. W drobną kostkę siekamy też cebulę. Na patelni rozpuszczamy klarowane masło, podsmażamy cebulkę, wrzucamy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy i zostawiamy do przestygnięcia.

Ciasto francuskie dzielimy na ok 10 cm pasy, układamy pieczarki i zwijamy, by łączenie wyszło od spodu. Kroimy ostrym nożem na kilkucentymetrowe paszteciki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blaszce.

Pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach, do zarumienienia.