Sposób przygotowania:
Paszteciki z pieczarkami
CIASTO DROŻDŻOWE Mleko wlać do rondla podgrzać. Drożdże wsypać do miski, zalać ciepłym mlekiem , rozetrzeć. Mąkę wymieszać z margaryną, żółtkami, solą i cukrem. Następnie do mąki dodać drożdże, zagnieść ciasto, odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. FARSZ Pieczarki umyć, osączyć, drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę. Smażyć cebulę na rozgrzanym tłuszczu. Do usmażonej cebuli dodać pieczarki, dusić kilka minut do wyparowania wody. Ostudzone pieczarki doprawić solą, pieprzem, wymieszać z tartą bułką. Drożdżowe ciasto rozwałkować, pokroić na prostokąty . Na środku ciasta ułożyć na całej długości farsz, zwinąć w rulon, pokroić na kawałki, lub po skosie. Paszteciki układać na blasze wysmarowanej tłuszczem, posmarować je roztrzepanym jajkiem, włożyć do piekarnika, piec około 25 minut w 180 stop