Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1408]

Paszteciki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Takie paszteciki podawać z barszczykiem

Paszteciki z pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Paszteciki z pieczarkami

 

  • CIASTO

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z pieczarkami
CIASTO DROŻDŻOWE Mleko wlać do rondla podgrzać. Drożdże wsypać do miski, zalać ciepłym mlekiem , rozetrzeć. Mąkę wymieszać z margaryną, żółtkami, solą i cukrem. Następnie do mąki dodać drożdże, zagnieść ciasto, odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. FARSZ Pieczarki umyć, osączyć, drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę. Smażyć cebulę na rozgrzanym tłuszczu. Do usmażonej cebuli dodać pieczarki, dusić kilka minut do wyparowania wody. Ostudzone pieczarki doprawić solą, pieprzem, wymieszać z tartą bułką. Drożdżowe ciasto rozwałkować, pokroić na prostokąty . Na środku ciasta ułożyć na całej długości farsz, zwinąć w rulon, pokroić na kawałki, lub po skosie. Paszteciki układać na blasze wysmarowanej tłuszczem, posmarować je roztrzepanym jajkiem, włożyć do piekarnika, piec około 25 minut w 180 stop
Paszteciki z pieczarkami
Ostudzone paszteciki drożdżowe pokrojone na kawałki