Sposób przygotowania:
Pyszne paszteciki z pieczarkami
Przygotować farsz ; pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Cebulę również obrać i pokroić w kosteczkę. Poddusić na patelni, doprawić solą i pieprzem. Ostudzić farsz. Teraz pora na ciasto. Do sporej miski wlać mleko,dodać mąkę, jajko , olej i sól, oraz wkruszyć drożdże. Wymieszać starannie. Ciasto rozwałkować. Pokroić na kwadraty. Z tych proporcji powinno wyjść około 12-14 kwadratów. Na każdy z nich nałożyć farsz. Zawinąć paszteciki i ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Pozostawić do wyrośnięcia około pół godziny.Posmarować każdy z pasztecików żółtkiem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut, aż będą ładnie zarumienione. Najlepiej podawać z barszczykiem, choć u mnie w domu same w sobie, bez dodatków cieszą się dużym powodzeniem.