Sposób przygotowania:
Pizza gospodarzaCiasto:
Do mąki wsypać drożdże i sól, wbić jajka, wlać olej i wodę. Wyrobić gładkie elastyczne ciasto, odstawić na 1 h do podwojenia objętości.
Sos śmietanowo-koperkowy:
Umyty i osuszony koper posiekać drobno, wymieszać ze śmietaną, majonezem, solą i pieprzem.
Dodatki:
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, fetę pokroić w kostkę. Obrane pieczarki oraz cukinie pokroić w cienkie plastry, pomidorki koktajlowe przekroić na pół.
Wykonanie:
Ciasto rozwałkować na dwa duże lub 3-4 mniejsze placki, brzegi każdego zawinąć do środka. Placki posmarować sosem, posypać obficie serem żółtym oraz ułożyć dodatki. Wierz ponownie posypać odrobiną sera. Piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 200st.