szynka gotowana
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Wielkanoc, Szynka « poprzedni | następny »
pusieczek2@wp.pl offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 81
zdjęcia: 1 z 1
szynka gotowana
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 10

smaczna,zdrowa bez konserwantów


trudność: średne
czas:

szynka gotowana - SKŁADNIKI:

  • 1/20 kg szynki , łopatki, schabu,karczku
  • 2 litry wody-zimnej
  • 1/2szkl.soli
  • 1łyżeczka cukru
  • 1łyżeczka chilli
  • 5 liści laurowych
  • po 6 ziarenek jałowca,pieprzu,ziela angielskiego
  • majeranek,
  • 6 dużych ząbków czosnku

szynka gotowana - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wkładamy do siatki wędliniarskiej lub wiążemy sznurkiem.Do garnka wlewamy wodę i dodajemy resztę składników,wkładamy mięso .Stawiamy na kuchence i od zagotowania gotujemy tylko 15 min!!!!!!!!,zostawiamy do całkowitego wystudzenia ,najlepiej gotować wieczorem i zostawić na noc,a rano czynność powtórzyć.Pamiętamy od zagotowania gotujemy tylko 15min!!!!!!!!!,zostawiamy do całkowitego wystudzenia.Podsumowując czas gotowania 2 x po 15 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do szynka gotowana (strona 1 z 1)  
anullka7

anullka7
offline

2009-03-07 19:04
Ale bym zjadła z białym chrzanem:) mniam
Skomentuj
Oceń:
0
02921

02921
offline

2009-03-08 00:12
Sprubóje zrobic wygląda smacznie
Skomentuj
Oceń:
0
Szef paulo

Szef paulo
offline

2009-03-08 18:21
słaby ten przepis
Skomentuj
Oceń:
-1
pusieczek21

pusieczek21
offline

2009-03-14 18:03
zrobilam weglug przepisu jest bardzo smaczna,polecam
Skomentuj
Oceń:
0
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl
offline

2009-03-09 17:31
szef paulo proponuje zrób,posmakuj a potem oceniaj
Skomentuj
Oceń:
0
Szef paulo

Szef paulo
offline

2009-07-14 20:07
pusieczek2@wp.pl napisał(a):

szef paulo proponuje zrób,posmakuj a potem oceniaj

cicho
Skomentuj
Oceń:
-4
wronaada

wronaada
offline

2010-03-09 20:48
Szynka przygotowana wg powyższego przepisu jest bardzo dobra wg mnie można trochę mniej soli dodać niż w przepisie, ale mimo wszystko i tak jest rewelacyjna:)
Skomentuj
Oceń:
0
lubie zjesc

lubie zjesc
offline

2010-10-03 13:05
Zrobilam,skosztowalam i moge wyrazic sie na ten temat.Ja zrobilam wedlug przepisu z miesa z szynki wieprzowej jednak szyneczka wyszla twarda jak podeszwa od buta,ladnie pachnie i to wszystko.Przesolona,tak wiec soli rowniez jest za duzo w przepisie.Teraz,zeby nie wyrzucic mojego 1 kg szynki :D musze pomyslec jak zrobic,zeby wszyslo zjadliwe.Pewno włoze do piekranika i podpieke,albo jeszcze podgotuje.Dla mnie totalna klęska.
Skomentuj
Oceń:
0
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl
offline

2010-10-09 21:01
lubie zjesc napisał(a):

Zrobilam,skosztowalam i moge wyrazic sie na ten temat.Ja zrobilam wedlug przepisu z miesa z szynki wieprzowej jednak szyneczka wyszla twarda jak podeszwa od buta,ladnie pachnie i to wszystko.Przesolona,tak wiec soli rowniez jest za duzo w przepisie.Teraz,zeby nie wyrzucic mojego 1 kg szynki :D musze pomyslec jak zrobic,zeby wszyslo zjadliwe.Pewno włoze do piekranika i podpieke,albo jeszcze podgotuje.Dla mnie totalna klęska.

bardzo mi przykro że Ci nie wyszła,nie wiem dlaczego?cały czas tak samo ją robię i zawsze mam dobrą
Skomentuj
Oceń:
0
mloda_gospodyni

mloda_gospodyni
offline

2010-11-16 12:09
robiłam już kilka razy i schab i szynkę, wychodzi rewelacyjne. Słone jest tylko pierwszy i ostatni plaster, a w środku mniam. Dzieci uwielbiają.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Gofry dyniowe z kardamonem Makowo czekoladowe ciasteczka Przekąski z ciasta francuskiego
Gofry z bitą śmietaną Kluski śląskie z kurkowym sosem Pizzowe babeczki
Włoski chlebek z ziołami i serem żółtym Zapiekanka z kurczakiem, brokułem i dynią Kruche pomarańczowo kakaowe ciasteczka
Pizza z kurczakiem i brokułami Pizza na zaczynie poolish Ciasteczka makowe z dżemem śliwkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane