Strona główna Tatar ze świeżego łososia z kaparami

Tatar ze świeżego łososia z kaparami

Zgobisz - Przepis na: Tatar ze świeżego łososia z kaparami offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 168
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Tatar ze świeżego łososia z kaparami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Jestem wielbicielem świeżych potraw z ryb - dlatego łosoś w postaci tataru bardzo mi smakował - delektowałem się jego smakiem.


trudność: łatwe
czas:

Tatar ze świeżego łososia z kaparami - SKŁADNIKI:

  • 600 g. fileta z łososia
  • 1 łyżka oleju
  • 1 korniszon
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire
  • tabasco (kilka kropel)
  • natka pietruszki
  • przyprawy: sól / świeżo zmielony pieprz

Tatar ze świeżego łososia z kaparami - PRZYGOTOWANIE:

► Filet z łososia pokroić w drobną kostkę, wrzucić do salaterki, skropić sokiem z cytryny, dodać sos worcestershire oraz tabasco, następnie dodać, drobniutko posiekane kapary, pokrojony w kostkę korniszon i pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrożnie wymieszać. ► Prawie gotowy tatar odstawić na 20 minut do lodówki. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, olej, bardzo delikatnie wymieszać i ponownie odstawić na 20 minut do lodówki. Gotowy produkt podać z ulubionym pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tatar ze świeżego łososia z kaparami (strona 1 z 1)  
kołczu

kołczu
offline

2013-08-29 15:35
Doskonały przepis, wszystkie składniki doskonale się komponują. Do ulubionych :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Błyskawiczny makaron z łososiem i rukolą Łosoś w boczku z cytryną Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax
Makaron  z brokułami i łososiem Łosoś smażony w ziołach Łosoś na granacie
Łosoś ze szparagami i makiem Świderki ze szpinakiem i łososiem Łosoś w sosie pomidrorowym
Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem Łosoś w pomidorach  Tatar  łososiowo-pomidorowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane