mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Torcik Cappuccino wg mela25

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczny torcik cappuccino

Torcik Cappuccino wg mela25 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Torcik Cappuccino wg mela25

 

  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 bite śmietany śnieżki
  • 1 saszetka ulubionej kawy cappuccino
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1/2 szklanki wody
  • 400 ml mleka

 

Sposób przygotowania:

Torcik Cappuccino wg mela25
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukry. Połączyć z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Piec w temp. ok. 180st.C na złoty kolor. Biszkopt ostudzić. Przekroić na pól . Do zimnego mleka wsypujemy saszetkę cappuccino i dobrze wymieszać następnie dodajemy śmietany śnieżki i ubijamy na puch , stopniowo wlewać wcześniej rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę . Gotową masą przełożyć blaty biszkoptowe i wysmarować boki udekorować ulubionymi dodatkami u mnie to były truskawki orzechy migdały oraz wiórki białej i czarnej czekolady .
Torcik Cappuccino wg mela25
Biszkopt po wystudzeniu przekrawamy na pół
Torcik Cappuccino wg mela25
gOTOWA MASA po ubiciu jest bardzo puszysta
Torcik Cappuccino wg mela25
Podczas dekorowania torcika , ulubionymi składnikami