Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Udka duszone z warzywami.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny kurczaczek z duszonymi warzywami.

Udka duszone z warzywami.

Składniki:

Udka duszone z warzywami.

 

  • ok 1 kg palek z kurczaka
  • pol duzej oberzyny lub jedna mala
  • 1 papryka czerwona
  • 1 duza cebula
  • przyprawa do kurczaka
  • vegeta
  • czosnek granulowany
  • papryka
  • pol masla

Sposób przygotowania:

Udka duszone z warzywami.
Palki z kurczaka oczyszczamy i myjemy dokladnie,posypujemy przyprawami.Warzywa myjemy i kroimy (cebule i papryke w kostke,oberzyne w grubsze cwiartki)Ukladamy kurczaka i warzywa w naczyniu zaroodpornym na wierzch skrajamy maslo.Dusimy pod przykryciem w tem 180-200 stopni,az kurczak o warzywa beda miekkie.Pod koniec mozna zdjac przykrycie i podrumienic potrawe.