agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

udo z indyka pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

delikatne mięsko indyka w chrupiącej skorupce:)

udo z indyka pieczone Więcej zdjęć (3)

Składniki:

udo z indyka pieczone

Sposób przygotowania:

udo z indyka pieczone

Mięso opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski. Posypać papryką mieloną słodką, solą morską oraz pieprzem. Przecisnąć przez praskę dwa ząbki czosnku. Dodać musztardę oraz ketchup. Dokładnie z wszystkich stron, nasmarować mięso. Wstawić do lodówki najlepiej na noc. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Piec 80 minut. Ja podałam z ogórkami konserwowymi oraz majonezem chrzanowym, domowej roboty. Smacznego:)

Redakcja poleca: