iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ufo z kasza gryczaną i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ufo z kasza gryczaną i fetą

Ufo z kasza gryczaną i fetą

Składniki:

Ufo z kasza gryczaną i fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Ufo z kasza gryczaną i fetą
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy .Wyciągamy z woreczka. Do zimnej kaszy dodajemy pokruszony ser feta . Cebule obieramy z łupiny i drobno siekamy .Na masełku podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy do sera i kaszy . Dodajemy pieprz i posiekany szczypiorek . Mieszamy dobrze . Robimy ciasto na pierogi do maki dodajemy trochę soli 3/4 szkl gorącej wody z 1/2 szkl oleju .Wyrabiamy ciasto rozwałkowujemy . Wycinamy kółka . Na jednym kołku kładziemy farsz nakrywamy drugim kółkiem i zlepiamy . Gotujemy w osolonej wodzie . Gdy wypłyną gotujemy jeszcze chwilkę i wyciągamy . Podajemy z masełkiem