Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Warzywa z wieprzowiną z woka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Warzywa z wieprzowiną z woka w ziołach świetnie smakują i aromatycznie pachną :)

Warzywa z wieprzowiną z woka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywa z wieprzowiną z woka

 

Sposób przygotowania:

Warzywa z wieprzowiną z woka
Ziemniaki i marchewkę i pieczarki obieramy i kroimy w plastry, wieprzowinę kroimy w małe kawałeczki, fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie przez około 7 minut, odcedzamy. Cebulkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Do woka wrzucamy mięso i podduszamy razem z cebulą, następnie dodajemy pokrojone w plastry - ziemniaki i marchewkę oraz pieczarki, wszystko doprawiamy solą pieprzem tymiankiem i oregano - całość dusimy pod przykryciem około kwadrans, następnie dodajemy fasolkę szparagową, przykrywamy woka pokrywką i dusimy razem kolejny kwadrans - doprawiamy do smaku, podajmy tuż po przygotowaniu
Warzywa z wieprzowiną z woka
wieporzowine podduszamy z cebulką do zarumienienia
Warzywa z wieprzowiną z woka
następnie dodajemy marchewkę oraz pieczarki
Warzywa z wieprzowiną z woka
dodajemy pokrojone ziemniaki i doprawiamy
Warzywa z wieprzowiną z woka
na koniec dodajemy ugotowaną fasolkę szparagową

Tagi:

szynka