Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Wieprzowe kotleciki w roladkach z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Te roladki są moimi ulubionymi i jednocześnie popisowymi roladkami – takie niby nic, a zawsze jest – WOW :) polecam :D

Wieprzowe kotleciki w roladkach z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wieprzowe kotleciki w roladkach z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowe kotleciki w roladkach z cukinii
Z cukinii przy pomocy obieraka do warzyw ścinamy podłużne plastry – około 6 sztuk. Do miski przekładamy mielone, wbijamy jajko dodajemy sól i pieprz oraz posiekany koperek i wyrabiamy na jednolitą mięsną masę. Z powstałej masy formujemy niewielkie kotleciki – spłaszczamy je w wałeczki. Na plastrze cukinii kładziemy wałeczek mięsny i zwijamy go dość ciasno. Roladki przekładamy do parowara i włączamy go na około 25-30 minut.
Wieprzowe kotleciki w roladkach z cukinii
Etap 1 z podanych składników przygotowujemy masę mięsną
Wieprzowe kotleciki w roladkach z cukinii
Etap 2 z masy mięsnej formujemy kotleciki
Wieprzowe kotleciki w roladkach z cukinii
Etap 3 formujemy kotleciki i je spłaszczamy w wałeczki
Wieprzowe kotleciki w roladkach z cukinii
Etap 4 zawijamy kotleciki w cukinię i wkładamy na parę