mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Tradycyjne kotleciki mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Takie kotleciki często goszczą u mnie na obiedzie

Tradycyjne kotleciki mielone

Składniki:

Tradycyjne kotleciki mielone

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne kotleciki mielone
Mięso myję, osuszam i kroję na kawałki. Bułkę zanurzam w wodzie i po kilku minutach odsączam dokładnie. Cebulę obieram, siekam w kostkę i podsmażam na niewielkiej ilości tłuszczu na jasnozłoty kolor. Bułkę, cebulę i mięso wieprzowe mielę w maszynce do mięsa. Do zmielonej masy dodaję jajko, pieprz i sól, mieszam. Następnie wyrabiam dokładnie.
Z masy lepię 6 kotlecików, obtaczam każdy kotlet w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym tłuszczu na niewielkim ogniu z każdej strony na brązowy kolor.

Tagi:

jajko jajka