Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki z mięsa mielonego inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kotleciki wieprzowe z majerankiem i śledziem są znakomite

Kotleciki z mięsa mielonego inaczej

Składniki:

Kotleciki z mięsa mielonego inaczej

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z mięsa mielonego inaczej
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Solonego śledzia zamoczyć na kilka godzin w 1/2 szkl mleka. Bułkę zamoczyć w pozostałym mleku, odcisnąć i razem ze śledziem i mięsem przemielić w maszynce. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać posiekaną cebulę, jajko, majeranek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne, płaskie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu.