edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Wieprzowe serca w warzywach

  • 14
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Gulasz z wieprzowych serc z kolorową mrożonką warzywną i koperkiem

Wieprzowe serca w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wieprzowe serca w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowe serca w warzywach
Serca opłukałam, osuszyłam papierowym ręcznikiem, pokroiłam w kostkę, wymieszałam z łyżką mąki. W rondelku rozgrzałam olej, wrzuciłam mięso i smażyłam kilka minut, często mieszając. Wlałam dwie szklanki wrzątku, dodałam ziele angielskie i liść laurowy. Dusiłam pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Od czasu do czasu uzupełniałam odparowujący płyn, podlewając gorącą wodą. Kiedy serca były miękkie, dodałam zamrożone warzywa, a kiedy zagrzały się i zwiotczały dodałam do smaku sól, pieprz i suszony koperek. Gotowałam na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Mnie się wprawdzie troszkę za mocno rozgotowały, bo zagapiłam się na film, ale rozgotowane różyczki kalafiora dodatkowo fajnie zagęściły sosik :)
Wieprzowe serca w warzywach
Serca pokroiłam w kostkę i wymieszałam z łyżką mąki.
Wieprzowe serca w warzywach
Mięso smażyłam przez kilka minut na oleju.
Wieprzowe serca w warzywach
Obsmażone mięso zalałam wrzącą wodą i dusiłam do miękkości.
Wieprzowe serca w warzywach
Do miękkiego mięsa dodałam zamrożone warzywa.