p.haju

p.haju

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Winniczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smakowite francuskie amciu, amciu

Winniczki

Składniki:

Winniczki

Sposób przygotowania:

Winniczki

Wszystkie zioła bardzo drobno posiekać (powinno po posiekaniu być ca. 10 łyżek). Eszelotki również posiekać bardzo drobno. Ząbki czosnku posolić, a następnie rozgnieść w prasce. Wszystko dokładnie wymieszać (najlepiej melakserem).
Ślimaki odcedzić z ich puszkowego soku i powkładać po jednym do nabytych wcześniej w sklepie skorupek, następnie wypełnić muszle do pełna powstałym masłem ziołowym.
Piec ca. 10 – 15 minut (do momentu aż roztopi się masło) w rozgrzanym do ca. 160 – 180°C (góra/dół) piekarniku.

Smacznego :))

PS
Można podawać z białym lub czerwonym wytrawnym winem.

Tagi:

ślimak