Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wyśmienity pasztet

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pasztet domowej roboty jest wyjątkowo smaczny

Wyśmienity pasztet

Składniki:

Wyśmienity pasztet

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wyśmienity pasztet
Mięso umyć i razem z wątróbką, słoniną i cebulą, pokroić w kostkę. Wszystko razem włożyć do rondla, dodać przyprawy, podlać odrobiną wody i udusić do miękkości. Do miękkiego mięsa dodać pokrojoną bułkę i ostudzić. Wszystko trzykrotnie zemleć w maszynce z drobnym sitkiem, dodać surowe jajka, sól, pieprz do smaku, dokładnie wyrobić. Wąską formę do pieczenia posmarować smalcem, wyłożyć masę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 st. około 50 min.