jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Przekąski-zakąski, czyli coś na ząb

Zakąska z ryżowym ogonkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zakąska hiszpańska Tapas - dla Kózki full wypas!

Zakąska z ryżowym ogonkiem

Składniki:

Zakąska z ryżowym ogonkiem

 

  • garstaka makaronu ryżowego wstążki TaoTao
  • usmazonego na chrupiąco
  • oliwki nadziewane papryką (ok.pół szklanki)
  • 1 papryka czerwona słodka (duża)
  • kilka plasterków mięsa pieczeniowego lub wędliny
  • 50 g sera Brie

 

  • kiełki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Zakąska z ryżowym ogonkiem
Obraną paprykę pokrój w romby, mięso lub wędlinę w kostkę. Ser pleśniowy pokrój w plasterki. Na podstawki z papryki nakładaj ser, mięso, pod plasterek sera kruchy ogonek z makaronu ryżowego. Przekłuj każdą zakąskę wykałaczką, Na końcu umieść oliwki. Ułóż na talerzu przybranym ulubionymi przez ciebie kiełkami, ja ułożyłam kiełki z czerwonej kapusty