paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

zapiekana kasza jaglana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

uwielbiam go jak i cała moja rodzina

zapiekana kasza jaglana

Składniki:

zapiekana kasza jaglana

 

Sposób przygotowania:

zapiekana kasza jaglana
Śmietanę łączymy za pomocą miksera z 2 łyżkami cukru i 2 łyżkami dżemy. Śliwki , morele i figi kroimy w paski. Kaszę gotujemy w 250 ml lekko osolonej wody. Chwilę po zawrzeniu wlewamy do niej mlek. Całość doprawiamy łyżką cukru, 2 łyżkami masła i szczyptą cynamonu. Mieszamy i gotujemy do momentu aż kasza całkiem pochłonie mleko i wodę. Gdy to nastąpi dodajemy do kaszy wszystkie bakalie i dokładnie mieszamy. Do przygotowanego naczynia żaroodpornego wykładamy kasze. posypujemy ją startym masłem(ok 2 łyżki). Pieczemy w 180C 25min. Polewamy sosem porzeczkowym