suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Zapiekanka z łazanek, grzybów i jaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna zapiekanka dla smakoszy jesiennych darów natury-grzybów.

Zapiekanka z łazanek, grzybów i jaj

Składniki:

Zapiekanka z łazanek, grzybów i jaj

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z łazanek, grzybów i jaj
Zagniatamy ciasto na łazanki, a następnie cienko je rozwałkowujemy, gdy ciasto wyschnie kroimy je na kostki (łazanki) i gotujemy w osolonej wodzie. Grzyby dokładnie myjemy, drobniutko kroimy i smażymy na tłuszczu razem z cebulką (tak aby się zarumieniły), Po usmażeniu mieszamy z łazankami, dodajemy śmietanę, rozmieszane jaja i przyprawy. Naczynie do pieczenia smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, wkładamy potrawę i pieczemy kilka min w piekarniku ok 15min.