kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Zapiekany wegański pierożek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne pierożki nie tylko dla wegan

Zapiekany wegański pierożek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekany wegański pierożek

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany wegański pierożek
Jogurt naturalny wymieszaj z wodą. Połącz mąkę pszenną z 2-oma szkl. razowej i wkrusz drożdże. Zalej jogurtem, połącz ze sobą składniki i odstaw w ciepłe miejsce na 40 min. Po tym czasie dodaj pozostałe składniki. Z pozostałej mąki tyle aby powstało elastyczne i gładkie ciasto. Jak już uzyskasz ciasto odstaw ponownie do wyrośnięcia na 1,5 godziny. W tym czasie przygotuj farsz Ziemniaki ugotuj i wymieszaj z pozostałymi przyprawami ( najlepiej łączyć gorące ziemniaki - są elastyczne ). Podziel ciasto na kulki. Rozwałkuj każdy z osobna. Włóż na każdy krążek farsz i zawijaj jak zwykłego pieroga. Piekarnik nagrzej na 180*C Piecz w temp 200*C do momentu aż się zezłocą. Podawaj gorące. Smacznego
Zapiekany wegański pierożek
Etap 1 - po pierwszym wyrośnięciu ciasto jest luźne
Zapiekany wegański pierożek
Etap 2 - do ciasta dodaj czarny sezam i dobrze wymieszaj
Zapiekany wegański pierożek
Etap 3 - z ciasta zrób kulki, rozwałkuj, nafaszeruj i do piecyka
Zapiekany wegański pierożek
Etap 4 - tak wygląda rozwałkowany placek z nadzieniem