Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Zrazy w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W zimę wystarczy odkręcić słoik i obiad gotowy

Zrazy w pomidorach

Składniki:

Zrazy w pomidorach

 

 

Sposób przygotowania:

Zrazy w pomidorach
Mięso z udźca pokroić w płaty w poprzek włókien mięsnych, rozbić je młotkiem i uformować zrazy. Obrumienić je na rozgrzanym tłuszczu i przełożyć do innego naczynia. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę z grzybami, dodać do zrazów i zalać wodą w takiej ilości, aby pokryła mięso. Dusić 15 minut. W czasie duszenia dodać pomidory. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć zrazy do słojów i zalać gorącym sosem. Pasteryzować 1 godz. i20 minut. Następnego dnia 40 minut.

Tagi:

beza grzyby bezy