polo-byku

polo-byku

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Zupa chilli wg polo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa Chilli - Przygotowanie

Zupa chilli wg polo

Składniki:

Zupa chilli wg polo

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego wolowo-wieprzowego
  • 1 litr bulionu rosołowego
  • 3 duże cebule
  • 6 pomidorow
  • 5 ząbkow czosnku
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała butelka soku pomidorowego pikantnego
  • 1 papryczka chilli
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • przyprawa chili cayenne
  • sól
  • pieprz
  • 2 lyżki oliwy z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Zupa chilli wg polo
Cebule kroimy w piórka, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z 2 lyżkami oliwy z oliwek. Smażymy do zarumienienia. Wrzucamy na patelnię mięso, na średnim ogniu smażymy ok 12min. Dodajemy pomidory uprzednio obrane ze skórki pokrojone w kostkę, papryki również w kostkę, wyciskamy czosnek, wlewamy sok pomidorowy, papryczkę chilli, przyprawę chilli cayenne, solimy, pieprzymy, dusimy pod przykryciem 10min. Cala zawartość wlewamy do garnka z gorącym bulionem. Mieszamy, puszkę kukurydzy I czerwonej fasoli dodajemy do reszty, na koniec koncentrat pomidorowy zageści zupę, na średnim ogniu mieszając ok 10min I gotowe, Pikantność wedle uznania, podajemy z białym pieczywem. Smacznego