jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Zupa fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna , kolorowa zupa na każdy stół

Zupa fasolowa

Składniki:

Zupa fasolowa

 

  • 1 marchew
  • po kawałku pietruszki i selera
  • 1 cebula
  • pół szklanki fasoli
  • 15 dag fasoli szparagowej
  • kawałek kabaczka
  • 4 pomidory
  • 10 dag makaronu muszelki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa
Fasolę zalać wodą, pozostawić na noc. włoszczyznę zalać 1 l wody, zagotować. dodać fasolkę szparagową . Do gotującej się zupy dodać pokrojony kabaczek, cebulę i pomidory bez skórki. Gotować na małym ogniu, do czasu aż warzywa będą półmiękkie. Wsypać makaron, gotować aż będzie miękki, przyprawić do smaku. Smacznego !

Tagi:

makaron fasola