Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa jarzynowa 1

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pokroić peperoni, seler naciowy i cebulę w krążki, a marchew, ziemniaki, pomidory i

Zupa jarzynowa 1

Składniki:

Zupa jarzynowa 1

 

  • świeża papryczka peperoni
  • 3 średnie marchewki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 średnie ziemniaki
  • 50 dag brokułów
  • czerwona cebula
  • kawalek imbiru (wielkości orzecha włoskiego)
  • 2 liście laurowe
  • łyżka tymianku
  • 2,5 litra bulionu warzywnego
  • 2 laski selera naciowego
  • koper włoski
  • 2 średnie pomidory
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • szczypta gałki muszkatułowej
  • garść liści bazylii

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa 1
Pokroić peperoni, seler naciowy i cebulę w krążki, a marchew, ziemniaki, pomidory i paprykę w kostkę, brokuły połamać na małe różyczki, imbir posiekać drobno. Wszystko zalać ugotowanym wcześniej bulionem (może być z kostek), dodać liście laurowe i tymianek gotować od 10-15 minut. Dodać posiekaną natke pietruszki i bazylię, doprawic do smaku sokiem z cytryny, gałką muszkatołową i ewentualnie solą.