edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Zupa jarzynowa na króliku

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Jako bazę do zupy wykorzystałam delikatny wywar ugotowany na kawałkach królika, które zostały mi po rozebraniu tuszki.

Zupa jarzynowa na króliku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa na króliku

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa na króliku
Kawałki mięsa zalać zimną wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie i sól do smaku. Na wolnym ogniu ugotować wywar, mięso wyjąć. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w ćwierć lub półplasterki. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Brokuła opłukać podzielić na różyczki. Kapustę pokroić w paski. Włoszczyznę i ziemniaki zalać przecedzonym wywarem, gotować aż zaczną mięknąć. Dodać różyczki brokuła i kapustę. Gotować do miękkości warzyw, dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Zupa jarzynowa na króliku
Włoszczyznę i ziemniaki zalać przecedzonym wywarem, gotować aż zaczną mięknąć.
Zupa jarzynowa na króliku
Dodać podzielonego na różyczki i opłukanego brokuła.
Zupa jarzynowa na króliku
Dodać pokrojoną w paseczki włoską kapustę.
Zupa jarzynowa na króliku
Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Tagi:

mięso danie