katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1336]

Zupa na mięsie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doby obiad z jednego gara a gęstość zupy wg uznania. Dla mnie dobra na gęsto ale domownicy mnie przegłosują.

Zupa na mięsie

Składniki:

Zupa na mięsie

 

Sposób przygotowania:

Zupa na mięsie
Kapustę zalać wodą i postawić do gotowania. Mięso pokroić w średnią kostkę. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Ogórki zetrzeć na tarce albo dowolnie pokroić. 

Rozgrzać na patelni olej i przesmażyć cebulę i czosnek, dodać mięso i chwilę razem smażyć. 

Przełożyć mięso do garnka i podlać wodą. Dodać drobno pokrojoną marchew i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki.

Troszkę pogotować, dodać ogórki i kapustę. Dodać przyprawy i gotować do miękkości.

Tagi:

zupa