Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

zupa pieczarkowa 7

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszna , delikatna pieczarkowa zupka

zupa pieczarkowa 7

Składniki:

zupa pieczarkowa 7

 

  • pół kilo pieczarek
  • 2 cebule
  • 100 g makaronu świderki
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 litry bulionu
  • jarzynka , pieprz, majeranek

 

Sposób przygotowania:

zupa pieczarkowa 7
Cebulę obieramy , kroimy w kostkę. Podsmażamy. Dodajemy do niej pokrojone w paski ( grubsze ) pieczarki. Dusimy razem pieczarki i cebulę podlewając wodą z bulionu. Do gotującego bulionu wrzucamy makaron i gotujemy. Dodajemy następnie pieczarki i cebulę , zagotowujemy. Doprawiamy jarzynką, pieprzem, majerankiem. Do połowy kubeczka wlewamy naszą pieczarkową zupę.Dodajemy trzy łyżki śmietany i dokładnie mieszamy. Po zdjęciu z ognia dodajemy rozmieszaną śmietanę do garnka z zupą. Zamiast makaronu oczywiście mogą być ziemniaki. Polecam również pieczarkową z zapiekaną bułką. Smacznego

Tagi:

makaron