pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa piekielnie pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

zupa z esoncjonalnym smakiem pomidorów zrobiona na ostro

Zupa piekielnie pomidorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa piekielnie pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa piekielnie pomidorowa
Do zimnej wody wkładamy części kurczaka (ja dałem udka, ale może być również porcja rosołowa) i zagotowujemy. Odszumowujemy i dodajemy sól, przyprawy (oprócz tych ostrych) oraz pokrojoną w półplasterki marchew. Gotujemy około 20 minut. Następnie wyławiamy części kurczaka, a do wywaru dodajemy pomidory z puszki. Gdy pomidorki zaczną się nam rozpadać (możemy pomóc im nożem lub łyżką) wlewamy przecier pomidorowy oraz dodajemy paprykę ostrą wraz z pieprzem Cayenne. Zagotowujemy, wsypujemy bazylię i gotowe. Można pić samodzielnie lub zalewać wcześniej ugotowany ryż bądź makaron. Zabielić śmietaną tez można jeśli ktoś chce złagodzić smak. Smacznego.
Zupa piekielnie pomidorowa
Części kurczaka wkladamy do ziemnej wody i zagotowujemy
Zupa piekielnie pomidorowa
Gdy się zagotuję wyławaimy szum i dodajemy przyprawy
Zupa piekielnie pomidorowa
Następnie dodajemy pokrojoną w półplasterki marchew
Zupa piekielnie pomidorowa
Na koniec dodajemy przecier pomidrowy wraz z pomidorami z puszki

Tagi:

pomidory