sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Zupa pietruszkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybko, smacznie i zdrowo. Porcja dla dwóch osób.

Zupa pietruszkowa.

Składniki:

Zupa pietruszkowa.

 

Sposób przygotowania:

Zupa pietruszkowa.
Cebulę obrać i drobno posiekać, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać masło usmażyć na niej cebulę i pokrojone ziemniaki, mieszać. Zalać bulionem. Gotować 20 minut pod przykryciem na malym ogniu. W tym czasie natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać i wymieszać z zupą. Później zupę zmiksować, wymieszać ze śmietaną i jeszcze raz gotować. Przyprawić. Rozlać zupę do talerzy i posypać posiekaną natka pietruszki. Smacznego!