nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zupa z buraczków z białą fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Syta i rozgrzewająca zupa..

Zupa z buraczków z białą fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z buraczków z białą fasolą

 

Sposób przygotowania:

Zupa z buraczków z białą fasolą
Fasolę zalewamy 3 szklankami wody i odstawiamy na noc. Porcje rosołową wraz z warzywami, zielem i listkiem gotujemy na wywar przez ok godzinę na małym ogniu. Buraki obieramy, kroimy na ćwiartki i dodajemy do zupy. W tym czasie płuczemy fasolę i wsypujemy do garnka z zupą. Gotujemy przez godzinę. (sprawdzamy czy fasolka jest odpowiednio miękka). Z zupy wyciągamy buraki oraz mięso i warzywa. Buraki trzemy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do zupy. Na koniec doprawiamy. Gotowe.
Zupa z buraczków z białą fasolą
Mięso i włoszczyznę gotujemy na wywar
Zupa z buraczków z białą fasolą
Do wywaru dodajemy obrane i pokrojone buraki
Zupa z buraczków z białą fasolą
Do buraków dodajemy fasolę i gotujemy godzinę
Zupa z buraczków z białą fasolą
Buraki trzemy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do zupy