Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zupa z fasoli szparagowej z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jadłam tą zupę, bardzo dobra...

Zupa z fasoli szparagowej z grzankami

Składniki:

Zupa z fasoli szparagowej z grzankami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasoli szparagowej z grzankami
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącą wodą i ugotować.
Fasolę szparagową umyć, oczyścić z włókien, opłukać, pokroić na kawałki długości 1,5 cm. dodać do warzyw i ugotować.
Przed końcem gotowania dodać do zupy margarynę.
Przygotować grzanki: bułkę pokroić w kostkę, skropić rozpuszczoną margaryną i zrumienić w piekarniku.
Grzanki dodawać do zupy przed podaniem.
Dodać umytą drobno posiekana pietruszkę.

Tagi:

fasola