Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z karpia z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rybę łatwiej oczyścić z łusek gdy sparzymy ją wrzącą wodą.

Zupa z karpia z makaronem

Składniki:

Zupa z karpia z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa z karpia z makaronem
Oczyszczoną z ości i łusek rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Następnie obsmażyć na maśle, dodać posiekaną cebulę i czosnek, dusić około 4-5 minut. Kostkę rosołową rozpuścić w 2 szkl wrzącej wody, wymieszać z koncentratem pomidorowym, wlać do ryby, dodać liść laurowy, pieprz, angielskie ziele i gotować przez 10 minut. Po 10 minutach wyjąć łyżką cedzakową kawałki ryby a wywar przecedzić. Wlać ponownie do garnka, dodać wino, zagotować, wsypać makaron, ugotować, dodać rybę, podgrzać, przyprawić do smaku.

Tagi:

makaron