Zwykłe ciasto

Biszkopty « poprzedni | następny »
mitofri - Przepis na: Zwykłe ciasto offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 516
Zwykłe ciasto
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Proste i smaczne ciasto..


trudność: łatwe
czas:

Zwykłe ciasto - SKŁADNIKI:

  • 2 jajka
  • 1 szklanka białego cukru
  • 3 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • cukier puder do posypania

Zwykłe ciasto - PRZYGOTOWANIE:

Na początku w misce wymieszać jajka z białym cukrem.
Następnie dodać mąkę, miód, cynamon i proszek do pieczenia.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać najlepiej używając miksera z odpowiednimi końcówkami do zagniatania ciasta.
Możemy też ciasto zagnieść ręcznie.
Przygotować blaszkę do pieczenia. Wyłożyć ją papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć na nią ciasto.
Piekarnik nagrzać go temperatury 180 stopni i piec ciasto 40-45 minut.
Po upieczeniu wyjąć i odstawić do przestygnięcia.
Ostudzone posypać cukrem pudrem.Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zwykłe ciasto  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Torcik porzeczkowy Ciasto z brzoskwiniami i ananasem Ciasto łaciate z białek
Wiśniowe ciasto na biszkopcie Lekki biszkopt z porzeczkami i morelami Biszkoptowiec z truskawkami
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Biszkoptowa tarta z czereśniami i ananasem Biszkopt z truskawkami, budyniem i czekoladą
Melba - sernik z truskawkami Kolorowa rolada z porzeczkami Ciasto w dwóch kolorach

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane