Sposób przygotowania:
3 Bit wg Incom
Formę o wymiarach 25 x 35 cm wyłożyć papierem (ułatwia późniejsze wyciąganie ciasta) Masę krówkową podgrzać w garnuszku, cały czas mieszając, bo łatwo ją przypalić. Wyłożyc na blachę 1 warstwę herbatników, wylać na nie ciepłą masę i przykryć kolejną warstwą herbatników. Robimy budyń: Gotujemy 2 szklanki mleka z cukrem i masłem, a 1 szklankę mleka zmiksować z jajkami i mąką, po czym wlać do gorącego mleka. Gotowaćok. - 2 minuty, energicznie mieszając, ja miksuję żeby nie było ewentualnych grudek ;) wylewamy na herbatniki(Gorący!), przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Całość wkładamy na całą noc do lodówki.Rano Rozpuścić 3 łyżeczki żelatyny w 300ml ciepłej wody. Ubić śmietankę, pod koniec ubijania dodać cukier puder. i rozpuszczoną żelatynę: Wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć czekoladę. Najlepiej odczekać ok 2 godz. i podawać.