Sposób przygotowania:
3 BIT z masą serową
Spód:
Herbatniki pokruszyć. Margarynę roztopić z miodem, zdjąć z ognia, wrzucić herbatniki i kakao całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę. Odstawić do zastygnięcia i ostygnięcia.
Ser:
Ser, jajka, cukier nastawić w garnku na ogień mieszać. W 1 szkl mleka rozmieszać budynie i wlać do sera mieszać cały czas aż masa zgęstnieje. Ser podzielić na pół i wylać na herbatnikowy spód na serze poukładać herbatniki, rozsmarować karmel, przykryć herbatnikami i wylać resztę sera. Znów poukładać herbatniki.
Pianka:
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl wody i ostudzić. Jogurt grecki ubić ze śnieżkami i wlać galaretkę wymieszać i lekko tężejącą wylać na ciasto.
Posypać startą czekoladą.
Herbatniki pokruszyć. Margarynę roztopić z miodem, zdjąć z ognia, wrzucić herbatniki i kakao całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę. Odstawić do zastygnięcia i ostygnięcia.
Ser:
Ser, jajka, cukier nastawić w garnku na ogień mieszać. W 1 szkl mleka rozmieszać budynie i wlać do sera mieszać cały czas aż masa zgęstnieje. Ser podzielić na pół i wylać na herbatnikowy spód na serze poukładać herbatniki, rozsmarować karmel, przykryć herbatnikami i wylać resztę sera. Znów poukładać herbatniki.
Pianka:
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl wody i ostudzić. Jogurt grecki ubić ze śnieżkami i wlać galaretkę wymieszać i lekko tężejącą wylać na ciasto.
Posypać startą czekoladą.
marietta