3 farsze do rolek chińskich

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

tymi farszami możemy nadziewać rolki ,pierożki ,ciasto na parze.......

3 farsze do rolek chińskich

Składniki:

3 farsze do rolek chińskich

 

  • farsz nr 1 :2 szkl.pokrojonego kurczaka
  • 1serdelek kiełbasy chińskiej (zastąp kieł. suchą)
  • 2 szkl.pokrojonej cebuli
  • 1 szkl. kiełków
  • 1/4 szkl. bambusa
  • 2 kapelusze szitake grzybów (nasze grzyby leśne)
  • 2 łyżki soja sosu
  • 1łyżka wina ryżowego (sherry)
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1łyżka oleju sezamowego
  • farsz 2 : 1szkl. wieprzowiny pokrojonej cienko w paski
  • 2łyżki oleju
  • 1/2 szkl. cebuli
  • 1 szkl. kiełków
  • 1/4 szkl. selera poszatkowanego
  • 1/4 szkl. bambusa poszatkowanego
  • 1/4 szkl. kasztanów wodnych (gdy dostępne)
  • 2 kapelusze grzybòw (namoczyć)
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1/2 szkl. bulionu chińskiego lub wody
  • trochę mąki corn starch do zagęszczenia
  • przepis 3 : 2 grzyby ( namoczyć) pokrojone
  • 1 szkl. piersi kurczaka pokrojony w paski
  • 1/2 szkl. bambusa pokrojonego
  • 1/2 szkl. cebuli pokrojonej
  • 2 łyżki oleju
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

3 farsze do rolek chińskich
Wszystko musi być pokrojone w cienkie paski.Grzyby moczy się aby zmiękły a następnie odsącza się . Pierwsze to podsmaża się
mięso do utraty różowego koloru.Dodaje się warzywa 1 minuta i dodajemy przyprawy. Farsz ma być dosyć gęsty i schłodzony.