Sposób przygotowania:
A la sushi z paluszkami krabowymi
Robimy zaprawę do ryżu 2,5 łyżki octu ryżowego,1/2łyzeczki soli 1 łyżeczka cukru -zagotowujemy mieszamy -powstaje zaprawa Płuczemy ryż, odsączamy, wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, przykrywamy zostawiamy na 10 minut. Podgrzewamy zawartość garnka aż do wrzenia. Następnie zmniejszamy płomień , gotujemy 15 minut i zostawiamy garnek nie odkrywając pokrywki na kolejne 10 minut Następnie przekładamy do miski i należy polać zaprawą zagotowaną z cukru, soli i octu Na macie do zwijania układamy plasterek szynki nakładamy ryż wzdłuż szynki układamy paluszek krabowy i za pomocą maty zwijamy .Kroimy ostrym nożem .Ozdabiamy plasterkiem oliwki i owocem goji.
Ankha
Tit
zbysiowa
iwa643
dzięki dziewczynki musiał byc ten pierwszy raz
cherry
jaNina