Sposób przygotowania:
AdwokatUpiec dwa biszkopty na dużej blaszce (każdy z 5 jajek).
Rozdzielamy białka od żółtek. Ubijamy z białek pianę na sztywno, dodajemy cukier dalej ubijając a następnie żółtka ciągle ubijając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając. Biszkopt wylewamy na blachę wyłożoną papierem (tylko dno) i pieczemy na złoty kolor.
Na jednym z biszkoptów zaznaczmy wielkość ciastek, w środku każdego ciastka wykrawamy dziurę np. kieliszkiem.
Drugi biszkopt smarujemy kremem maślano-jajecznym i kładziemy ten z dziurkami. W każdą dziurkę nakładamy przygotowany adwokat a na wierzch nałożyć kopczyki kokosu (wystudzony).
Popisać polewą czekoladową ciasto.
SMACZNEGO!
Z dużej blaszki otrzymujemy 30-36 ciastek (zależy od wielkości dziurek)
małgosia7902
misia53
luna
marietta