Sposób przygotowania:
Agrestowy pleśniak
1. Przesiałam mąkę, zagniotłam z żółtkami, dodałam posiekaną margarynę, proszek do pieczenia ,cukier i śmietanę. Zagniotłam ciasto.
2. Podzieliłam go na 3 części. Pierwszą rozwałkowałam na dnie blachy, wyłożyłam agrest odsączony z kompotu .Drugą zagniotłam z kakao po czym schłodzone, starłam na tarce na agrest
3. Pozostałe 6 białek ubiłam z 5 łyżkami cukru i rozsmarowałam na ciemnym cieście. Na pianę starłam pozostałą, schłodzoną część ciasta.
4. Piekłam 1 godzinę w 180 stopniach.
2. Podzieliłam go na 3 części. Pierwszą rozwałkowałam na dnie blachy, wyłożyłam agrest odsączony z kompotu .Drugą zagniotłam z kakao po czym schłodzone, starłam na tarce na agrest
3. Pozostałe 6 białek ubiłam z 5 łyżkami cukru i rozsmarowałam na ciemnym cieście. Na pianę starłam pozostałą, schłodzoną część ciasta.
4. Piekłam 1 godzinę w 180 stopniach.