Sposób przygotowania:
Ajntopf Eli
Umyte mięso zalać wodą (około 4 litry),dodać ziele angielskie,liście laurowe,ziarenka smaku i ugotować mięso do miękkości.Kapustę pokroić w dużą kostkę (około 2x2 cm),ziemniaki,pietruszkę i selera w kostkę,marchewki w plastry.Mięso wyjąć,ostudzić i pokroić w dużą kostkę.Kapustę,ziemniaki,warzywa wrzucić do wywaru z mięsa,dodać kminek i gotować do miękkości.Pokrojone mięso wrzucić do zupy.Cebulę drobno posiekać.Na patelni roztopić margarynę,dodać cebulę i przesmażyć,żeby cebula nie była surowa.Do cebuli dodać mąkę,przesmażyć,dodać do zupy i przegotować.Zupę doprawić maggi i pieprzem.Na talerzu zupę posypać natką pietruszki.Smacznego!
luna
margolata
jovi
Anula