anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kremówki ekspresowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czasem trzeba iść na łatwiznę, polecam ekspresowe kremówki, ale ostrzegam jest bardzo krucha więc jemy na talerzyku.

Kremówki ekspresowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kremówki ekspresowe

 

  • 2 po ciasta francuskiego
  • 400 g masła
  • 200 g cukru pudru
  • 500 ml mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 kieliszek wódki
  • Cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Kremówki ekspresowe
Ciasto francuskie rozwinąć i rozłożyć na blaszce i upiec w temperaturze 230 stopni przez około 15 minut. Na mleku ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodawać po łyżce zimny budyń i ciągle ucierać dodać alkohol i dokładnie wymieszać. Zimne ciasta francuskie przełożyć kremem i posypać cukrem pudrem.
Kremówki ekspresowe
Ciasto upiec na złoty kolor, i dobrze wystudzić

Tagi:

ciasto