anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kremówka ekspresowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kremówka jest ciastem bardzo łatwym i szybkim w przygotowaniu polecam na chłodne jesienne wieczory w gronie.przyjaciół.

Kremówka ekspresowa

Składniki:

Kremówka ekspresowa

Ciasto

  • 2 opakowania ciasta francuskiego

Krem

Sposób przygotowania:

Kremówka ekspresowa
Ciasto francuskie rozłożyć na blaszkę i nakłuć widelcem upiec w temperaturze 220 stopni przrz około 15 minut. Wystudzić tak samo zrobić z drugim ciastem.

3/4 mleka zagotować . W reszcie dokładnie rozmieszać żółtka z cukrem waniliowym oraz z obiema mąkami. Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż się zagotuje. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodać zimny budyń. Wymieszać.

Kremem przełożyć ciasta.