Sposób przygotowania:
Aksamitne kopułki z mascarpone
3 łyżki żelatyny namocz w wodzie. Pomidory zmiksuj, następnie przetrzyj przez sito. Dopraw solą, cukrem i pieprzem kajeńskim. Podgrzej i rozpuść w musie połowę żelatyny.
10-15 dag mascarpone zmiksuj z 1/2 szklanki słodkiej śmietany. Resztę żelatyny rozpuść w 3 łyżkach gorącego mleka, dodaj do masy.
Przypraw na pikantnie, wlej do salaterek i włóż do lodówki.
Kopułki wyjmij na półmiski. Polej octem balsamicznym i udekoruj. Danie to może być podawane jako przystawka, albo jako dodatek do pieczonego mięsa.
10-15 dag mascarpone zmiksuj z 1/2 szklanki słodkiej śmietany. Resztę żelatyny rozpuść w 3 łyżkach gorącego mleka, dodaj do masy.
Przypraw na pikantnie, wlej do salaterek i włóż do lodówki.
Kopułki wyjmij na półmiski. Polej octem balsamicznym i udekoruj. Danie to może być podawane jako przystawka, albo jako dodatek do pieczonego mięsa.